Extra info

DeutschFrench

Espanol

English

Certificaat

Meer informatie over de beschilderde stenen

Tijdens mijn wandeltocht van Espalion (Frankrijk) naar Santiago de Compostella (Spanje) nam ik 61 beschilderde stenen mee. Deze heb ik tussen 1 augustus en 11 oktober 2015 achtergelaten langs het wandelpad, iedere dag een. Op mijn website en op social media, werd vrijwel dagelijks een foto van een steen langs het pad geplaatst. Hierbij de voornaam van de gever, GPS-coordinaten en een haiku (kort Japans gedicht).

Na mijn terugkomst in Nederland ontving iedereen een certificaat van echtheid, met hierin bovenstaande info en natuurlijk een foto van de steen.

De steen weegt gemiddeld 15 gram (aan het begin van de reis had ik ongeveer een kilo aan stenen in mijn rugzak).  De stenen waren of aan mij gegeven door de opdrachtgever of door mijzelf uitgezocht.

De steen kan er tot in de eeuwigheid blijven liggen of worden meegenomen….. (zie het comment bij steen nr. 20, die door een pelgrim is gevonden)

Op de achterzijde van de steen staat mijn website geschilderd. Vinders of deelnemers aan dit kunstproject kunnen via mijn website informatie over dit project vinden, of commentaar achterlaten…

DSC_9066-1

Waarom doet iemand nou zoiets?

Het leek mij een geweldige uitdaging om 1470 kilometer te gaan wandelen. Al sinds een aantal jaren trekt de Camino aan mij. Maar de tijd was er nog niet klaar voor.

30 Juli 2015 is eindelijk de dag aangebroken dat ik vanuit Espalion (Frankrijk) naar Santiago de Compostella (Spanje) ben vertrokken. Aangekomen bij San Pied de Port ben ik de Pyreneeën overgestoken naar de Noordkust van Spanje (Irun). Van daaruit heb ik de Camino del Nord gelopen, langs de kust van Spanje. Tot net voor Gijon, daar ben ik de bergen ingetrokken (het binnenland van Spanje). Via de amazing Camino Primitivo ben ik aangekomen in Santiago de Composttella. Van daaruit ben ik doorgelopen naar Finisterre aan de westkust van Spanje.

Waarom doet iemand nou zoiets en neemt dan ook nog 61 stenen mee?

Met het maken van deze tocht ging ik persoonlijk een hoop uitdagingen aan. Dit wilde ik ook doen op het gebied van de schilderingen die ik maak. Onder de naam Mural Mania maak ik muurschilderingen. Het schilderen van miniaturen op stenen is een bijzondere artistieke uitdaging!

Tijdens deze spirituele route waren er ook bepaalde zaken die ik zelf wilde achterlaten, wilde delen en wilde leren! Waarom zou ik dit niet voor anderen doen? En dan wel op een manier, die het dichtste bij mij ligt. Door middel van het schilderen. De symboliek dat ik iets voor anderen achterliet en mijn rugzak ook letterlijk iedere dag lichter wordt is ook mooi! Uit de vele leuke reacties op Project Stone, van zowel de deelnemers als geïnteresseerden is gebleken dat zij het project met veel plezier hebben gevolgd.

Omdat de tocht zelf vrij intensief is, gaf dit kunstproject mij de ruimte om me vooral op het wandelen te richten. De stenen beschilderde ik voor mijn vertrek, in Nederland.

Informatie

Als je dit leuk vind, kun je meer informatie opvragen via info@muralmania.nl.

Keigoeie vragen en antwoorden.

-Tot wanneer kon ik mij aanmelden? Tot 7 juli 2015.

Waar vind ik de stenen op jouw website? Klik hier! Voor meer info over een specifieke steen, klik je op de bol met deze steen erin.

One thought on “Extra info

  1. Ha Andrea,

    Heel veel succes met lopen!
    Ik wens je weinig blaren toe. 🙂

    Groetjes,

    Bram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *