Stone 29

Bertine loc

Steen van: Bertine

Nummer: 29

Datum steenlegging: 2 september 2015

Afmetingen: 2.6 x 3.4 cm.

GPS-coordinaten plaats: 43.387051, -1.712187 (link)

Bijbehorende haiku:

Van groen naar lichtblauw,
van land-naar-water-steentje.
Lekker overgangsdier.

2 thoughts on “Stone 29

 1. Mooie plek om losgelaten te worden. Afbeelding is perfect identiek, heel mooi.
  Een overgangsdier: van land naar water, van toen (ten tijde van de grotschilderingen) naar nu (nieuwe tijd).
  Ben benieuwd naar reactie van anderen, sta open voor vragen.

  Later meer uitleg over mijn verzoek aan Andrea en haar steenlegging.

 2. DE SCHILDPAD staat voor mij voor de evolutie. Zijnde uitgebeeld in een grotschildering, waarmee men in een ver verleden communiceerde. Het “eeuwige” leven dat aan een schildpad wordt toegekend. Schildpadden waren er toen al, een het begin van onze evolutie, zijn er nog steeds en zullen er misschien ook nog zijn als de mensheid er niet meer is.

  Wat DE STEEN voor mij betekent, wordt mooi verwoord in een gedicht van Bram Vermeulen:
  “Ik heb een steen verlegd,
  in een rivier op aarde.
  Het water gaat er anders dan voorheen.
  De stroom van een rivier, hou je niet tegen
  het water vindt er altijd een weg omheen.
  Misschien eens gevuld, door sneeuw en regen,
  neemt de rivier m’n kiezel met zich mee.
  Om hem, dan glad, en rond gesleten,
  te laten rusten in de luwte van de zee.

  Ik heb een steen verlegd,
  in een rivier op aarde.
  Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten.
  Ik leverde bewijs van mijn bestaan.
  Omdat, door het verleggen van die ene steen,
  de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.”

  DE VOETTOCHT VAN ANDREA zorgt ervoor dat mijn steen ergens wordt achtergelaten, en mij het gevoel geeft dat groter is dan alleen een gedicht. Ik maak deel uit van het leven op aarde… ik laat mijn voetsporen achter, hoe klein dan ook. Wie weet is het ergens goed voor! Nog niet nu, maar misschien later.

  Andrea, bedankt voor de kracht die je me daar mee geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *